De Gruyter veri tabanları deneme erişimi
17.10.2018

Aşağıda belirtilen De Gruyter veri tabanları deneme erişimine açılmıştır.

NANO Online

Bu veritabani Nano teknolojiyle baglantili tum alanlardaki - fizik, kimya, muhendislik, malzeme bilimleri ve  tip gibi -  De Gruyter tarafindan Nano teknoloji alaninda yayimlanmis dergi makalelerinden ve kitaplardan gelmekte olup ayrica diger yayimevleri tarafindan basilan dergilerde yayimlanan makalelerden alinan bilgilerle de desteklenmis ve zenginlestirilmistir. Veritabani olusturulurken Amerikadaki MIT ve Kaliforniya Teknoloji Enstitusu ile Almanyadaki Max Planck Enstitusu gibi cok onemli kurumlardan gelen alaninda uzman editor ve yazarlarla calisilmistir. Bunlara ek olarak Cin, Kore, Ingiltere, Iran, Brezilya ve Hindistan gibi pek cok ulkeden zengin bir katilimci agi veritabanina katkida bulunmustur. Ayrica European Foundation for Clinical Nanomedicine, Mineralogical Society of America ve  German Society for Biomaterials gibi kurumlar da veritabaninin olusmasina katki vermis diger kuruluslardir.

Erişim adresi: www.degruyter.com/db/nano

IUPAC Standards Online

IUPAC Standards Online 1960’dan beri IUPAC kurumunun Pure and Applied Chemistry adli resmi dergisinde yayimlanmis standardlari toplayarak bir araya getiren, bu standardlara  erisimi kolaylastiran ve alaninda tek olma ozelligi gosteren bir veri tabanidir.

Erişim adresi: www.degruyter.com/db/iupac

Enzymes Online

Enzimler biyokimyasal tepkimeye sebep olan, onu hizlandiran ve cogunlukla protein yapisindaki maddeler olup, Enzimoloji enzimlerin yapisini, fonksiyonlarini, ozelliklerini, cesitlerini arastiran bilim dalidir. Enzymes Online enzimoloji ve onunla baglantili, biyoloji, biyoteknoloji, kimya, tip, matematik, fizik ve muhendislik alanlarinda kapsamli bilgi iceren bir veritabanidir. Veritabani toplamda 1,300’den fazla makale icermekte olup ozellikle biyoteknoloji, biyokimya gibi alanlardaki akademisyen, arastirma gorevlisi ve endustrideki calisanlar icin onemli bir kaynak hazinesi sunmaktadir.

Erişim adresi: https://www.degruyter.com/view/db/enzo

ENERGY Online

Enerji Online; Amerikan Enerji Kurumu'nun katkılarıyla hazırlanan enerji konusunu farkli yonleriyle (bilimsel, mimari, ekonomik, politik) ele alan bir veri tabanidir. Icerisinde barindirdigi 2,000’den fazla makale ve 300’den fazla kitap bolumu ile kullanicilara enerji alaninda kapsamli bir bilgi icerigi sunmaktadir.

Erişim adresi:  https://www.degruyter.com/view/db/energyo

Building Types Online

Building Types Online Singapor Teknoloji ve Dizayn Universitesinden profesor Oliver Hekmann tarafindan yayima hazirlanmis olup mimari acidan farkli yapi cesitlerini inceleyen bir veritabanidir. Bu veritabaninda muzeler, okullar, ofis ve isyerleri, kutuphaneler, endustriyel amacli kullanilan binalar gibi farkli yapi tiplerinin ic ve distan fotograflari ve teknik cizimleri, bilgisayar grafikleriyle desteklenmis olup ayrica her yapinin ozellikleriyle ilgili konu bazli tezler ve makale/ arastirma yazilarina linkler mevcuttur. Veritabani toplamda 850 den fazla arastirma calismasi, 120 den fazla tematik/konu bazli makale, 2000 resim ve 5000 plan icermektedir. Veritabani icindeki detayli arama butonu yapi tipi, yapi maddesi, yapi yuksekligi, yapim yili ve ulke gibi pek cok mimari ozellige gore arastirma yapilabilmesine olanak saglamaktadir.

Erişim adresi:  www.degruyter.com/db/bdt