Stajyer Öğrenci Başvuruları Hk
23.01.2015

Yıldız Teknik Üniversitesi Kütüphanesi yaz dönemi stajyer alımı için görüşmelerine başlamıştır. Staj başvuruları 27 Şubat Cuma günü mesai saati bitimine kadar alınacaktır. Tüm staj görüşmeleri ise takip eden hafta içinde tamamlanacak, Mart ayı ikinci haftası son mesai gününe kadar başvuru sahiplerine olumlu veya olumsuz geri dönüşler sağlanacaktır. Y.T.Ü Kütüphanesi’nde staj yapmak isteyen BBY öğrencilerinin bu tarihleri dikkate almaları rica olunur. Başvuru sahiplerinin kutuphane@yildiz.edu.tr  adresine CV’ lerini göndermeleri gerekmektedir.

Staj dönemine maksimum 10 öğrenci kabul edilir. En geç Mart ayı’nın ikinci haftasının son mesai gününe kadar staj başvurusu yapan adaylara olumlu veya olumsuz e-mail ile bilgilendirme yapılır. Staj için kabul edilen öğrenciler Y.T.Ü öğrenci yemekhanesinden öğrenci ücreti ödeyerek yararlanabilirler.

Staj süresi başladığı tarihten itibaren bitiş tarihine kadar mazeret bildirimleri hariç kesintisiz devam zorunluluğu vardır. Staj döneminde, stajyerlerin tüm günleri planlanır ve haftalık programları Stajla ilgili personel tarafından kendilerine iletilir.

Program dahilinde stajyer öğrencinin tüm birimler ile görüşmesi, tüm uygulamalarda bulunması, staj süresince kütüphanenin toplantı, etkinliklerine katılarak gözlem yapması, devam eden projeler hakkında detaylı bilgilendirme ve mesleğin temel konu alanlarında ilgili kişilerle görüşmesi sağlanır.